Boost your body’s defenses against radiation

April.6,2011
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Boost your body’s defenses against radiation



by ERICA ANGYAL (http://www.erica-angyal.com)

免疫力を高め、放射線にも負けない体をつくりましょう

伝統的な和食とバランスのとれた健康的なライフスタイルは、健全な免疫力のために欠かせません。研究によると、和食(特に味噌、昆布やわかめなどの海藻、玄米、梅干しと天然の海塩)が放射線から体を守る効果があることが分かっています。

現在の東京の放射線レベルでは、体への影響を心配する必要はありませんが、普段の食生活を工夫することで、放射線への防御力も向上させつつ、強くて健康的な体をつくることができる、ということを、この機会にみなさまにお伝えしたいと思いました。被災地の方々は、まだお食事を選ぶゆとりはない方々が多いとお察ししますが、みなさまがこれまでにずっと食べていらした和食にはすばらしい効果がありますから、身を守る力をすでに備えていると自信を持ってください。そして、1日も早く日常の生活を取り戻され、健康的な食事を楽しめるようになりますようお祈りしています。

放射線に負けない体をつくるために、ぜひお味噌汁(1日2~3杯)、昆布やわかめなどの海藻、玄米、天然の海塩、根菜を食べるようにしましょう。砂糖や甘いもの、白いパンや甘いスナック、クッキー、ケーキなどの精製された炭水化物、加工食品などはなるべく避けるようにしましょう。

味噌には健康に貢献するたくさんの効果がありますが、放射線や重金属から体を守る効果も見出されています。私が栄養学の勉強をしている時に、味噌汁を定期的に飲んでいる人は放射線による病気になりにくいということを学びました。
長崎に原爆が投下された1945年の8月、秋月辰一郎医師は長崎の聖フランシスコ病院の内科部長でした。爆心地から2キロのところに位置していた病院のほとんどの患者たちは原爆の当初の影響からは免れました。しかし、その直後に放射性降下物の影響で放射線の病気の症状が現れ始めました。

秋月医師はスタッフや患者に玄米、味噌汁、わかめなどの海藻、根菜やかぼちゃなどの野菜、海塩を使った食事を指導し、砂糖や甘いものを禁止しました。その結果、病院の全員を救うことができました。病院の調理担当者やスタッフに、塩をふった玄米のおにぎり、濃い味噌汁を毎食用意するよう徹底させ、砂糖は使わないよう厳命しました。”How We Survived Nagasaki”(「どう長崎を生き抜いたか」)という彼の著書の中で、彼はこの食事法で生きながらえ、医師として精力的に仕事を続けることができたと記しています。

参考文献: Tatsuichiro Akizuki, M.D., Nagasaki 1945 (London: Quarter Books, 1981); Tatsuichiro Akizuki, East West Journal, December 1980.


味噌は放射線の影響から体を守ります:

広島大学の研究者たちは原子炉事故で発生する放射性同位元素であるヨウ素131とセシウム134の影響をマウスで実験しました。放射線物質に人間の体がさらされた時、ヨウ素131は甲状腺に吸収され、セシウム134は腸や筋肉に蓄積されます。
放射線にさらされてから数時間後、味噌を与えられていたマウス群は、味噌を与えられていなかったマウス群に比べ、血中のヨウ素131の値が50%低下していたことを発見しました。
さらに、広島大学原爆放射線医科学研究所の渡邊敦光教授は味噌を定期的に摂取している人は味噌を摂取していない人に比べ、5倍ほど放射線に耐性がある可能性があること指摘しています。

味噌はジピコリン酸という成分を含み、これは放射性ストロンチウムなどの重金属と結合し、体からの排出を促します。

参考文献: “Miso Protects Against Radiation,” Yomiuri Shinbun, July 16, 1990; “People Who Consume Miso Regularly Are More Resistant to Radiation,” Nikan Kogyo Shinbun (Daily Business and Technology Newspaper), July 25, 1990.

味噌と一緒に、昆布やわかめなどの海藻を、たっぷり食事に取り入れましょう。

食事に海藻を取り入れましょう:
のりや昆布、わかめなどの海藻はヨウ素やほかのミネラル分が豊富で、甲状腺の働きを助けます。アルギン酸ナトリウムも含み、ストロンチウムの吸収を抑え、他の有毒金属と結合することで、体内から排出させます。
1968年にカナダの研究者らは、多糖類を含む海藻は放射性ストロンチウムと結合することで体内から排出させるため、放射線病から体を守るという研究結果を発表しました。

参考文献: Y. Tanaka et. Al. “Studies on Inhibition of Intestinal Absorption of Radioactive Strontium”, Canadian Medical Association Journal 99: 169-75.


玄米など繊維の多い穀類をたっぷり楽しみましょう:
玄米などの全粒穀物は繊維が豊富なため、放射線の影響から体を守る効果が期待できます。全粒穀物は水分を吸収して膨張し、腸内の通過時間を短くすることができるため、毒素を体内から排出する速度を増すことができます。

繊維の多いフルーツを食べましょう:
りんごやかんきつ類など、繊維質やペクチンが豊富なフルーツを多く摂取するようにしましょう。ペクチンは放射性残留物と結合することで、体内から排出させる効果があります。ぜひオーガニックのものを選んでください。
オリーブオイル:
エクストラ・バージン・オリーブオイルを毎日の食事に取り入れましょう。マウスに行われた実験によると、オリーブオイルを摂取することによって、X線の量を増やした場合(300~2,400レントゲン単位)でも放射線の影響から守ることができました。食事の全体のカロリーの15%ほどがオリーブオイルで構成された場合に、一番効果があることが分かりました。
クロレラ:
クロレラという緑藻類の摂取も検討してみてください。クロレラは体内から有毒物質を排出する作用があります。動物実験(マウスのガンマ線による染色体損傷)で、クロレラには放射線から体を守る効果があることが分かっています。サン・クロレラ社は優れた製品を提供しています。
適量の赤ワインを楽しみましょう:

また、ピッツバーグ大学医学部の研究で、赤ワインなどに含まれる抗酸化物質であるレスベラトロールに、放射性物質から体を守る働きがある可能性があることが分かりました。マウスにアセチル化レスベラトロールを摂取させたところ、マウスの細胞を放射線の影響から守ることができたことが分かりました。対象が人間であったとしてもアセチル化レスベラトロールに放射線の影響から体を守る効果があるかどうか、更なる研究が行われています。
いずれにしても、適量の赤ワインはリラックスやストレス軽減に有効です。


以下の食品を積極的に摂りましょう:
1)味噌

2)昆布やわかめなどの海藻

3)オーガニックの野菜や根菜

4)玄米や雑穀、そばなどの精製されていない穀類

5)りんごなど繊維の多いフルーツ

6)天然の海塩や梅干し

7)豆腐、納豆、たまり醤油

8)魚介類

9)オリーブオイル

以下の食品はなるべく避けましょう:

1)精製された食品、加工食品

2)マーガリンやショートニングなどトランス脂肪酸を含む食品、牛肉、豚肉やフライに含まれる飽和脂肪酸の摂りすぎ

3)精製された白い砂糖、精製された白い炭水化物、精製された小麦粉から作られた食品(白いパン、クッキー、ケーキ、ドーナツ、菓子パンなど)、ソフトドリンク

 

English translation:

The traditional Japanese diet and a healthy balanced lifestyle is absolutely vital for a healthy immune system, but some excellent research clearly shows that the Japanese diet (in particular miso, seaweeds such as kombu and wakame, brown rice, umeboshi plums, and natural sea salt) also has a protective effect against the impact of exposure to radiation.

For those living in the affected areas and for those who may be concerned about the potential threat of exposure radiation, I would encourage you to enjoy plenty of miso (two to three bowls a day), a variety of seaweeds including kombu and wakame, brown rice, natural sea salt, root vegetables, and to try and avoid all sugars, sweets and refined carbohydrates such as white breads, sweet snacks, cookies, cakes, and most processed and packaged food.

Among the many great health benefits of miso, it has been shown to help protect against exposure to radiation and heavy metals. And when I studied the many benefits of miso during my nutrition training, we learned that the people who ate miso soup regularly were far less likely to suffer from radiation sickness.
In August 1945, at the time of the atomic bombing of Japan, Tatsuichiro Akizuki, M.D., was director of the Department of Internal Medicine at St. Francis’s Hospital in Nagasaki. Most patients in the hospital, located two kilometers from the center of the blast, survived the initial effects of the bomb, but soon after came down with symptoms of radiation sickness from the fallout that had been released.

Dr. Akizuki fed his staff and patients a strict diet of brown rice, miso soup, wakame and other seaweeds, root vegetables such as pumpkin, and sea salt and he forbid the consumption of sugar and sweets. As a result, he saved everyone in his hospital. He gave the chef and staff strict orders that they should make unpolished whole-grain rice balls, adding some salt to them, prepare strong miso soup for each meal, and to never use sugar. He was quoted in his book: “How We Survived Nagasaki,” that his dietary method made it possible for him to remain alive and go on working energetically as a doctor.

Sources: Tatsuichiro Akizuki, M.D., Nagasaki 1945 (London: Quarter Books, 1981); Tatsuichiro Akizuki, East West Journal, December 1980.

Miso Protects Against Radiation exposure:

Researchers from the Hiroshima University Medical Center experimented on rats with two radioactive isotopes, the iodine-131 and the caesium-134, elements produced in nuclear reactor accidents. When the human body is exposed to radiation, the iodine-131 is absorbed in the thyroid gland, and the caesium-134 accumulates in intestines and muscles.
The researchers discovered that several hours after being exposed to radiation, compared to the control group, the group of rats fed with miso had their blood levels of iodine-131 diminished (reduced) by 50 %.
In further studies, Kazumitsu Watanabe professor of cancer and radiation at Hiroshima University’s atomic bomb radiation research center states that people who eat miso regularly may be up to five times more resistant to radiation than people not eating miso.

Miso also contains something called “dipilocolonic acid” which chelates (binds together) with heavy metals, such as radioactive strontium, and helps discharge (release) them from the body.

Sources: “Miso Protects Against Radiation,” Yomiuri Shinbun, July 16, 1990; “People Who Consume Miso Regularly Are More Resistant to Radiation,” Nikan Kogyo Shinbun (Daily Business and Technology Newspaper), July 25, 1990.

Along with miso, make sure you include plenty of seaweed such as kombu and wakame in your diet.

Include seaweed in your diet:
Sea vegetables (such as kelp, nori, kombu and wakame) are naturally high in iodine and other minerals and help to support healthy thyroid function. They are also high in sodium alginate, which can help reduce strontium absorption and chelate (remove) other toxic metals from the system.
In 1968, researchers in Canada reported that sea vegetables contain a polysaccharide substance that selectively binds radioactive strontium and helps eliminate it from the body, thereby providing protection from radiation sickness.
Source: Y. Tanaka et. Al. “Studies on Inhibition of Intestinal Absorption of Radioactive Strontium”, Canadian Medical Association Journal 99: 169-75.


Enjoy plenty of high fiber grains like brown rice:
Whole grains such as brown rice also may help to protect us from the potentially harmful health effects of radiation exposure, as they are very high in fiber. The bulking factor of whole grains lessens the intestinal transit time and in doing so, it speeds up the elimination of all toxins.

Enjoy high fiber fruits:
Up your intake of fiber and especially pectin-rich fruits such as apples and citrus fruits. Pectin has the ability to bind radioactive residues and remove them from the body. I would strongly encourage you to buy organic fruits and be very careful selecting where all of your fruit and vegetables come from at the moment.
Olive Oil:
Include extra-virgin olive oil in your daily diet. In one study done on mice, olive oil taken internally fully protected rats against progressive doses of x-rays (ranging from 300 to 2,400 roentgens). The olive oil provided optimal protection when is comprised about 15 percent of the total calories of the diet.
Chlorella:

You also want to consider taking the single-cell green algae called chlorella. Chlorella has the ability to detoxify and neutralize or remove potentially poisonous and toxic substances from the body. In animal studies Chlorella has been shown to have a radio-protective action (against Gamma-ray induced Chromosomal damage in mice). Sun Chlorella is an excellent brand.

Enjoy red wine in moderation:
As an additional note, some researchers at the University of Pittsburgh School of Medicine have found that the antioxidant resveratrol, found in red wine and in numerous plants, may help protect against radiation exposure. They gave acetyl-altered resveratrol to mice before exposure to radiation and discovered that the rodents’ cells were protected from radiation-related damage. The team is conducting further studies to determine whether acetylated-resveratrol can help protect humans.

In any case, red wine in moderation has a wonderful relaxing and stress reducing effect!

THE KEY FOODS TO ENJOY:

1) Miso

2) Seaweeds such as kombu and wakame

3) Organic vegetables and organic root vegetables

4) Unrefined grains such as brown rice and millet and also buckwheat

5) High fiber fruits such as apples

6) Natural sea salt and umbeoshi

7) Tofu, natto, and tamari shoyu

8) Seafood

9) Olive oil



THE KEY FOODS TO AVOID

1) Refined and processed foods

2) Trans fats (margarine, shortening) and too many saturated fats found in beef, pork, etc as well as fried foods

3) Refined white sugar, white refined carbohydrates and products made from refined flour (white bread, cookies, cakes, donuts, pastries etc) and soft drinks

放射能に強い体作り

April.6,2011
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Boost your body’s defenses against radiation




by ERICA ANGYAL (http://www.erica-angyal.com)


免疫力を高め、放射線にも負けない体をつくりましょう

伝統的な和食とバランスのとれた健康的なライフスタイルは、健全な免疫力のために欠かせません。研究によると、和食(特に味噌、昆布やわかめなどの海藻、玄米、梅干しと天然の海塩)が放射線から体を守る効果があることが分かっています。

現在の東京の放射線レベルでは、体への影響を心配する必要はありませんが、普段の食生活を工夫することで、放射線への防御力も向上させつつ、強くて健康的な体をつくることができる、ということを、この機会にみなさまにお伝えしたいと思いました。被災地の方々は、まだお食事を選ぶゆとりはない方々が多いとお察ししますが、みなさまがこれまでにずっと食べていらした和食にはすばらしい効果がありますから、身を守る力をすでに備えていると自信を持ってください。そして、1日も早く日常の生活を取り戻され、健康的な食事を楽しめるようになりますようお祈りしています。

放射線に負けない体をつくるために、ぜひお味噌汁(1日2~3杯)、昆布やわかめなどの海藻、玄米、天然の海塩、根菜を食べるようにしましょう。砂糖や甘いもの、白いパンや甘いスナック、クッキー、ケーキなどの精製された炭水化物、加工食品などはなるべく避けるようにしましょう。

味噌には健康に貢献するたくさんの効果がありますが、放射線や重金属から体を守る効果も見出されています。私が栄養学の勉強をしている時に、味噌汁を定期的に飲んでいる人は放射線による病気になりにくいということを学びました。
長崎に原爆が投下された1945年の8月、秋月辰一郎医師は長崎の聖フランシスコ病院の内科部長でした。爆心地から2キロのところに位置していた病院のほとんどの患者たちは原爆の当初の影響からは免れました。しかし、その直後に放射性降下物の影響で放射線の病気の症状が現れ始めました。

秋月医師はスタッフや患者に玄米、味噌汁、わかめなどの海藻、根菜やかぼちゃなどの野菜、海塩を使った食事を指導し、砂糖や甘いものを禁止しました。その結果、病院の全員を救うことができました。病院の調理担当者やスタッフに、塩をふった玄米のおにぎり、濃い味噌汁を毎食用意するよう徹底させ、砂糖は使わないよう厳命しました。”How We Survived Nagasaki”(「どう長崎を生き抜いたか」)という彼の著書の中で、彼はこの食事法で生きながらえ、医師として精力的に仕事を続けることができたと記しています。

参考文献: Tatsuichiro Akizuki, M.D., Nagasaki 1945 (London: Quarter Books, 1981); Tatsuichiro Akizuki, East West Journal, December 1980.


味噌は放射線の影響から体を守ります:

広島大学の研究者たちは原子炉事故で発生する放射性同位元素であるヨウ素131とセシウム134の影響をマウスで実験しました。放射線物質に人間の体がさらされた時、ヨウ素131は甲状腺に吸収され、セシウム134は腸や筋肉に蓄積されます。
放射線にさらされてから数時間後、味噌を与えられていたマウス群は、味噌を与えられていなかったマウス群に比べ、血中のヨウ素131の値が50%低下していたことを発見しました。
さらに、広島大学原爆放射線医科学研究所の渡邊敦光教授は味噌を定期的に摂取している人は味噌を摂取していない人に比べ、5倍ほど放射線に耐性がある可能性があること指摘しています。

味噌はジピコリン酸という成分を含み、これは放射性ストロンチウムなどの重金属と結合し、体からの排出を促します。

参考文献: “Miso Protects Against Radiation,” Yomiuri Shinbun, July 16, 1990; “People Who Consume Miso Regularly Are More Resistant to Radiation,” Nikan Kogyo Shinbun (Daily Business and Technology Newspaper), July 25, 1990.

味噌と一緒に、昆布やわかめなどの海藻を、たっぷり食事に取り入れましょう。

食事に海藻を取り入れましょう:
のりや昆布、わかめなどの海藻はヨウ素やほかのミネラル分が豊富で、甲状腺の働きを助けます。アルギン酸ナトリウムも含み、ストロンチウムの吸収を抑え、他の有毒金属と結合することで、体内から排出させます。
1968年にカナダの研究者らは、多糖類を含む海藻は放射性ストロンチウムと結合することで体内から排出させるため、放射線病から体を守るという研究結果を発表しました。

参考文献: Y. Tanaka et. Al. "Studies on Inhibition of Intestinal Absorption of Radioactive Strontium", Canadian Medical Association Journal 99: 169-75.


玄米など繊維の多い穀類をたっぷり楽しみましょう:
玄米などの全粒穀物は繊維が豊富なため、放射線の影響から体を守る効果が期待できます。全粒穀物は水分を吸収して膨張し、腸内の通過時間を短くすることができるため、毒素を体内から排出する速度を増すことができます。

繊維の多いフルーツを食べましょう:
りんごやかんきつ類など、繊維質やペクチンが豊富なフルーツを多く摂取するようにしましょう。ペクチンは放射性残留物と結合することで、体内から排出させる効果があります。ぜひオーガニックのものを選んでください。
オリーブオイル:
エクストラ・バージン・オリーブオイルを毎日の食事に取り入れましょう。マウスに行われた実験によると、オリーブオイルを摂取することによって、X線の量を増やした場合(300~2,400レントゲン単位)でも放射線の影響から守ることができました。食事の全体のカロリーの15%ほどがオリーブオイルで構成された場合に、一番効果があることが分かりました。
クロレラ:
クロレラという緑藻類の摂取も検討してみてください。クロレラは体内から有毒物質を排出する作用があります。動物実験(マウスのガンマ線による染色体損傷)で、クロレラには放射線から体を守る効果があることが分かっています。サン・クロレラ社は優れた製品を提供しています。
適量の赤ワインを楽しみましょう:

また、ピッツバーグ大学医学部の研究で、赤ワインなどに含まれる抗酸化物質であるレスベラトロールに、放射性物質から体を守る働きがある可能性があることが分かりました。マウスにアセチル化レスベラトロールを摂取させたところ、マウスの細胞を放射線の影響から守ることができたことが分かりました。対象が人間であったとしてもアセチル化レスベラトロールに放射線の影響から体を守る効果があるかどうか、更なる研究が行われています。
いずれにしても、適量の赤ワインはリラックスやストレス軽減に有効です。


以下の食品を積極的に摂りましょう:
1)味噌

2)昆布やわかめなどの海藻

3)オーガニックの野菜や根菜

4)玄米や雑穀、そばなどの精製されていない穀類

5)りんごなど繊維の多いフルーツ

6)天然の海塩や梅干し

7)豆腐、納豆、たまり醤油

8)魚介類

9)オリーブオイル

以下の食品はなるべく避けましょう:

1)精製された食品、加工食品

2)マーガリンやショートニングなどトランス脂肪酸を含む食品、牛肉、豚肉やフライに含まれる飽和脂肪酸の摂りすぎ

3)精製された白い砂糖、精製された白い炭水化物、精製された小麦粉から作られた食品(白いパン、クッキー、ケーキ、ドーナツ、菓子パンなど)、ソフトドリンク


 



English translation:


The traditional Japanese diet and a healthy balanced lifestyle is absolutely vital for a healthy immune system, but some excellent research clearly shows that the Japanese diet (in particular miso, seaweeds such as kombu and wakame, brown rice, umeboshi plums, and natural sea salt) also has a protective effect against the impact of exposure to radiation.

For those living in the affected areas and for those who may be concerned about the potential threat of exposure radiation, I would encourage you to enjoy plenty of miso (two to three bowls a day), a variety of seaweeds including kombu and wakame, brown rice, natural sea salt, root vegetables, and to try and avoid all sugars, sweets and refined carbohydrates such as white breads, sweet snacks, cookies, cakes, and most processed and packaged food.

Among the many great health benefits of miso, it has been shown to help protect against exposure to radiation and heavy metals. And when I studied the many benefits of miso during my nutrition training, we learned that the people who ate miso soup regularly were far less likely to suffer from radiation sickness.
In August 1945, at the time of the atomic bombing of Japan, Tatsuichiro Akizuki, M.D., was director of the Department of Internal Medicine at St. Francis’s Hospital in Nagasaki. Most patients in the hospital, located two kilometers from the center of the blast, survived the initial effects of the bomb, but soon after came down with symptoms of radiation sickness from the fallout that had been released.

Dr. Akizuki fed his staff and patients a strict diet of brown rice, miso soup, wakame and other seaweeds, root vegetables such as pumpkin, and sea salt and he forbid the consumption of sugar and sweets. As a result, he saved everyone in his hospital. He gave the chef and staff strict orders that they should make unpolished whole-grain rice balls, adding some salt to them, prepare strong miso soup for each meal, and to never use sugar. He was quoted in his book: “How We Survived Nagasaki,” that his dietary method made it possible for him to remain alive and go on working energetically as a doctor.

Sources: Tatsuichiro Akizuki, M.D., Nagasaki 1945 (London: Quarter Books, 1981); Tatsuichiro Akizuki, East West Journal, December 1980.

Miso Protects Against Radiation exposure:

Researchers from the Hiroshima University Medical Center experimented on rats with two radioactive isotopes, the iodine-131 and the caesium-134, elements produced in nuclear reactor accidents. When the human body is exposed to radiation, the iodine-131 is absorbed in the thyroid gland, and the caesium-134 accumulates in intestines and muscles.
The researchers discovered that several hours after being exposed to radiation, compared to the control group, the group of rats fed with miso had their blood levels of iodine-131 diminished (reduced) by 50 %.
In further studies, Kazumitsu Watanabe professor of cancer and radiation at Hiroshima University’s atomic bomb radiation research center states that people who eat miso regularly may be up to five times more resistant to radiation than people not eating miso.

Miso also contains something called "dipilocolonic acid" which chelates (binds together) with heavy metals, such as radioactive strontium, and helps discharge (release) them from the body.

Sources: “Miso Protects Against Radiation,” Yomiuri Shinbun, July 16, 1990; “People Who Consume Miso Regularly Are More Resistant to Radiation,” Nikan Kogyo Shinbun (Daily Business and Technology Newspaper), July 25, 1990.

Along with miso, make sure you include plenty of seaweed such as kombu and wakame in your diet.

Include seaweed in your diet:
Sea vegetables (such as kelp, nori, kombu and wakame) are naturally high in iodine and other minerals and help to support healthy thyroid function. They are also high in sodium alginate, which can help reduce strontium absorption and chelate (remove) other toxic metals from the system.
In 1968, researchers in Canada reported that sea vegetables contain a polysaccharide substance that selectively binds radioactive strontium and helps eliminate it from the body, thereby providing protection from radiation sickness.
Source: Y. Tanaka et. Al. "Studies on Inhibition of Intestinal Absorption of Radioactive Strontium", Canadian Medical Association Journal 99: 169-75.


Enjoy plenty of high fiber grains like brown rice:
Whole grains such as brown rice also may help to protect us from the potentially harmful health effects of radiation exposure, as they are very high in fiber. The bulking factor of whole grains lessens the intestinal transit time and in doing so, it speeds up the elimination of all toxins.

Enjoy high fiber fruits:
Up your intake of fiber and especially pectin-rich fruits such as apples and citrus fruits. Pectin has the ability to bind radioactive residues and remove them from the body. I would strongly encourage you to buy organic fruits and be very careful selecting where all of your fruit and vegetables come from at the moment.
Olive Oil:
Include extra-virgin olive oil in your daily diet. In one study done on mice, olive oil taken internally fully protected rats against progressive doses of x-rays (ranging from 300 to 2,400 roentgens). The olive oil provided optimal protection when is comprised about 15 percent of the total calories of the diet.
Chlorella:

You also want to consider taking the single-cell green algae called chlorella. Chlorella has the ability to detoxify and neutralize or remove potentially poisonous and toxic substances from the body. In animal studies Chlorella has been shown to have a radio-protective action (against Gamma-ray induced Chromosomal damage in mice). Sun Chlorella is an excellent brand.

Enjoy red wine in moderation:
As an additional note, some researchers at the University of Pittsburgh School of Medicine have found that the antioxidant resveratrol, found in red wine and in numerous plants, may help protect against radiation exposure. They gave acetyl-altered resveratrol to mice before exposure to radiation and discovered that the rodents' cells were protected from radiation-related damage. The team is conducting further studies to determine whether acetylated-resveratrol can help protect humans.

In any case, red wine in moderation has a wonderful relaxing and stress reducing effect!

THE KEY FOODS TO ENJOY:

1) Miso

2) Seaweeds such as kombu and wakame

3) Organic vegetables and organic root vegetables

4) Unrefined grains such as brown rice and millet and also buckwheat

5) High fiber fruits such as apples

6) Natural sea salt and umbeoshi

7) Tofu, natto, and tamari shoyu

8) Seafood

9) Olive oil



THE KEY FOODS TO AVOID

1) Refined and processed foods

2) Trans fats (margarine, shortening) and too many saturated fats found in beef, pork, etc as well as fried foods

3) Refined white sugar, white refined carbohydrates and products made from refined flour (white bread, cookies, cakes, donuts, pastries etc) and soft drinks

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